Haberler » Metin2 Gündem » M2Bob Tekrar Aktif Değil

M2Bob Tekrar Aktif Değil
Aralık ayında, yasadışı Metin2 servis sağlayıcısı M2Bob'un yöneticisi polis tarafından ziyaret edildi. Gameforge AG suç duyurusunda bulunmuştu.

Basın soruşturmamıza yanıt olarak Gameforge AG, birkaç gün önce bot servis sağlayıcısı M2Bob'un bilinmeyen operatörleri hakkında geçen yıl suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Soruşturmadan Karlsruhe savcılığı sorumluydu. Ne yazık ki, bu henüz basın soruşturmamıza yanıt vermedi. Bize sunulan bilgilere göre, 

 şu anda muhtemelen önümüzdeki birkaç gün içinde ortaya çıkacak olan konuyla ilgili kendi basın açıklamasını hazırlıyor.

 

M2Bob Çevrimdışı​

Bir önceki yılın Aralık ayının ortalarında, yönetici Slait aniden çevrimiçi olarak kullanılamaz hale geldi. Kısa bir süre sonra Pain ve Fantasma gibi birkaç M2Bob takımı üyesi takımdan ayrıldı. 22.12.2021'den itibaren, kendi Discord sunucusu da sıkıydı. Aynı zamanda, web sitesi ve kendi forumları kapatıldı. Web sitesinde, kullanıcılara zaten yapılan ödemelerin olası bir geri ödeme olasılığı sunuldu.

Aramanın hedefi, Slait takma adlı Bob programcısı ve operatörüydü. Polisin diğer insanlar veya bir veri merkezinde arama yapıp yapmadığı şu anda belirsiz.


Slait'in M2Bob'ı hem Gameforge sunucuları hem de yasadışı özel sunucular (PServers) için uzun yıllardır aktifti. Bir ücrete tabiydi ve birkaç bin ödeme yapan müşterisi vardı. Bunlardan çok sayıda alıcı, bot tarafından üretilen bazı dijital değerli eşyaları sattı ve kendi işlerine dönüştürdü.
 

Operatör muhtemelen birkaç milyon euro üretti​

M2Bob'dan Slait'in geliri çok yüksek olmalı. Gameforge'un Metin2 forumuna katılanlar bile şüphelinin bununla ürettiği söylenen "milyonlarca satıştan" bahsediyor. Birkaç yıl içindeki yüksek gelir de bizim görüştüğümüz bir içeriden biri tarafından oldukça gerçekçi olarak kabul edilir. Ekip üyeleri ayrıca botun programlayısından finansal olarak da büyük ölçüde yararlandı.

Çevrimiçi tarayıcı oyunlarının üreticisi Gameforge, botların kullanımını daha zor hale getirmek ve meşru kullanıcıların oyunlarını oynamalarını sağlamak için istemcide değişiklikler yaptığında, Slait kısa bir süre sonra ayarlamalarını yayınladı. Daha sonra botu sorunsuz bir şekilde tekrar çalıştırabildi. Zamanında yapılan değişiklikler nedeniyle operatör müşterilerini hizada tuttu ve müşteri tabanını sürekli genişletebildi.
 

Arama sırasında edinilen bilgilere göre, cumhuriyet savcılığı da operatörün yasadışı yollardan elde edilen satışlarını güvence altına almaya odaklandı. Buna ek olarak, el konulan veri taşıyıcılarının değerlendirilmesi yapılacak.
Desteklenen Metin2-PServers'ın ekip üyeleri veya operatörleri hakkında şifrelenmemiş bilgilerin sabit disklerde mevcut olması halinde, önemli cezai ve hukuki sonuçlar beklenmelidir. İlgili forumlar, Aralık 2021'de neler olduğuna dair henüz somut bir belirti sunmadı. Görünüşe göre, Metin2 sahnesindeki tahminler hala tüm hızıyla sürüyor.
  • E. Tarihi : 24.10.2023 22:22
  • Okunma : 6.927

İlgili Ürünler