Haberler » Metin2 Gündem » Metin2 Simya Nedir ve Simya Nasıl Yapılır?

Metin2 Simya Nedir ve Simya Nasıl Yapılır?

Metin2 Simya Nedir ve Simya Nasıl Yapılır?

Metin2, yüzlerce özelliği ve detaylarıyla oyuncularına eşsiz bir macera dünyası sunar. Bu detayların en önemlilerinden biri de Simya. Simya, eşyalarınızı geliştirebileceğiniz bir yetenektir.

Simya Metin2 oyunu içerisinde karakter gelişimine ve güçlenmesine katkı sağlar. Eğer Metin2 içerisinde güçlü bir karakterinizin oluşmasını istiyorsanız bu işin yalnızca efsun, taş ve statüden ibaret olmadığını bilmelisiniz. Metin2 karakter gelişiminiz ve oyundaki başarılarınızı güçlendirmek için Metin2 oynarken simyadan faydalanmalısınız. Peki Metin2'de simya ile neler yapılabilir ve Metin2 simya nasıl yapılır? Metin2 Simya ejderha taşı özellikleri nedir? İşte Metin2 simyaya dair tüm bilgiler itempol de

Metin2'deki Simya Nedir?

Simya, Metin2'deki eşyalarınızı güçlendirmenin bir yolu olup, karakterinizin genel performansını artırabilir. Eşyalarınıza ekstra yetenekler ve özellikler kazandırmak için kullanılır. Simya, basit bir anlamıyla, eşyalarınızı daha güçlü hale getirme sanatıdır.

Simya Nasıl Yapılır?

Simya süreci, özel Simya malzemelerini kullanarak gerçekleştirilir. Bu malzemeleri canavarları yenerek, sandıkları açarak veya görevleri tamamlayarak elde edebilirsiniz. Bu malzemeleri kullanarak, eşyalarınıza ekstra yetenekler ekleyebilirsiniz. Simya işlemi için, simya kitabı ve malzemeleri gereklidir. Bu kitabı kullanarak eşyalarınızı geliştirebilirsiniz. Simya malzemeleri, canavarlardan düşen eşyalar veya diğer oyunculardan satın alınabilir. Oyuncuların Simya yeteneği, seviye atladıkça gelişir ve daha güçlü simya işlemleri yapmalarına olanak tanır.

Metin2 Simya Nasıl Yapılır? (Metin2 Simyacı Görevi)


Metin2’de simya yapabilmeniz için karakterinizin 30 level ve üzeri olması gerekmektedir. Metin2’de Simyacı aslı NPC’ye giderek 30. seviye görevinizi aldıktan sonra karakterinizin seviyesine uygun olan slotlardan Ejderha Taşı Parçası (ETP) düşürmeniz gerekmektedir. Metin2’de ETP’ler slotlardan 10 adet kadar düşmekte, 10 adet ETP toparladığınızda envanterinizdeki yeşil kutucuğa tıklayarak simya paneline gitmelisiniz. Burada düşen taşları Simyacı’ya vererek Cor Draconis’e çevirmeniz gerekmektedir. Bu görevi bir karakter için günde 3 defa tekrarlayabilrsiniz. Metin2’de simya yapmak isterken çevirdiğiniz her Cor Draconis işlenmemiş rastgele bir simyaya dönüşmektedir. Ejderha Elması, Ejderha Yakutu, Ejderha Yesimi, Ejderha Safiri, Ejderha Grenası ve  Ejderha Oniksi olarak bu rastgele taşlardan birine dönüşecektir. Metin2’de bu taşlar simyanın en alt modelleridir ve simyacıdan geliştirerek bir üst modellerine ulaşabilirsiniz.

Cor Draconis, İşlenmemiş; Kullanıldığında, ham sınıfından Elmas - Oniks türünden rastgele 6 ejderha taşından 1'ini alacaksın. Şeytani etkiden arınmış bu kristal ejderha kalbi, uruh olan ejderha taşını barındırır.

Cor Daemonis;Kullanıldığında, ham sınıfından Elmas - Ametist türünden rastgele 7 ejderha taşından 1'ini alacaksın. Bu kristal ejderha kalbi, şeytani enerjilerle dolu. İçindeki ejderha taşı bundan etkilenmiş 

Cor Draconis;Kullanıldığında, Elmas - Oniks türünden İşlenmemiş ile sınıfları arasında bir saflık derecesine sahip ejderha taşı içerir.

Cor Diamas+(normal);Güçlü  Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Rubinum+(normal);Güçlü Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Jadeit+(normal);Güçlü Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Saphirum+(normal);Güçlü Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Granatum+(normal);Güçlü Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Atrum+(normal);Güçlü Cor Draconis. Rütbe: normal. İşlenmemiş ile yontulmuş sınıfları arasında rastgele bir saflık derecesine sahip ejderha içerir.

Cor Draconis (Soylu);Rastgele olarak 6 farklı ejderha taşının birinden işlenmemiş ile ender sınıfları arasında mat bir ejderha taşı içerir.

Cor Draconis (Değerli);Rastgele olarak 6 farklı ejderha taşının birinden işlenmemiş ile sınıfları arasında mat bir ejderha taşı içerir.

Cor Draconis (Destansı);Rastgele olarak 6 farklı ejderha taşının birinden işlenmemiş ile sınıfları arasında mat bir ejderha taşı içerir.

Metin2’de Car Dracoins simya panelinden 10 etp ile üretilir. Bu nesneye sağ tıkladığınızda ejderha taşını elde edersiniz.

Metin2 Tam Geliştirilmiş Simyaların Özellik ve Bonusları

 

Metin2 Geliştirilmiş Bonuslar Ne İşe Yarar?

Geliştirilmiş bonuslar, Metin2'deki karakterlerin performansını ciddi anlamda artırabilen özel özelliklerdir. Bu bonuslar, karakterinize çeşitli avantajlar sağlar ve savaşlarda daha etkili olmanıza yardımcı olur.

Buza karşı dayanıklılık: Buz canavarları(Sürgün mağarası ve Sohan Dağındakiler),Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlara karşı dayanıklılık verir.

Ateşe karşı dayanıklılık: Ateş canavarları(Sadece Doyyumhwan da bulunanlar) Savunması. (Söylentilere göre Şaman karakterinin Ejderha Kükremesi Skilini de savunduğunu İddiası vardır)

Rüzgara karşı dayanıklılık: Karanlık tapınaktaki tüm canavarlar ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlara karşı savunma.

Dünya Direnci: Golemler,Kızıl Orman,Hayalet Orman ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan canavarlara karşı direnç verir.

Şimşeğe Karşı Dayanıklılık: Setaou sınıfı canavarlar,Yılan Vadisindeki devler ve Karanlık Ejderha Kayasında bulunan tüm herşeye karşı dayanıklılık sağlar.

Karanlık Direnci: Şeytan Kulesi ve Şeytan Katakombunda bulunan tüm slotlara karşı savunma direncidir.

Metin2 Ejderha Taşını Arındırma ve Yükseltme 

Metin2'de Simya arındırabilmek için önce Simyacı’ya tıklayıp “Ejderha Taşını Arındırma” menüsüne tıklamalı ve Arındırma Panelini açmalısınız. Bu işlemlerle Simyanızı 3 farklı şekilde arındırabilirsiniz.

Saflık Derecesi: Bu arındırma işlemini yapmak istiyorsanız elinizde birçok ejderha taşı bulunması gerekmektedir. Metin2’de arındırma işlemini uygularken sadece aynı saflık derecesinde olan simyaları arındırabileceğinizi unutmayınız. Uygun slotlara koyduğunuz ejderha taşlarını artık arındırabilirsiniz. Simya seviyeleri yükseldikçe bir sonraki seviyelerde daha az ejderha taşı gerekli olacaktır. Metin2’de simya denerken başarısız olma ihtimalinizde vardır bu durumda oyun size bir ejderha taşını geri verirken diğer ejderha taşınız ise ne yazık ki yok olacaktır. Ejderha taşında bulunan en alt saflık seviyesi mat seviyeler yükseldikçe parlak, temiz, mükemmel ve kusursuz olarak yükselecektir.


Seviye: Metin2’de seviye arındırması yapmak istiyorsaniz ejderha taşının yanı sıra başka bazı nesnelere daha  ihtiyacınız olacaktır. Bunlar yeşil, mavi ve pembe ejderha fasulyesidir. Uygun slotlar koyduğunuz ejderha taşı ve ejderha fasulyesinde arındırma işlemi sırasında başarısız olma ihtimalini de unutmayınız. Eğer Metin2’de Seviye arındırmasında simyanız başarısız olduysa ya simyanızın seviyesi düşecektir ya da simyanızın seviyesi aynı kalacaktır. Metin2’de saflık derecesi içerisinde ejderha taşı siye olarak yükselebilir ve yükselmeye başladıkça etkisi genişleyip efsun derecesinde farklılık yaratabilir. Metin2’de simyanız için gerekli olan pembe, yeşil ve mavi ejderha fasulyesi market içerisinde ya da eventlerde satışta olacaktır. 


Sınıf: Metin2’de sınıf arındırması en çok simya harcayacağınız türdür. Simyasını yükseltmek istediğiniz taşı uygun slotlara koyduktan sonra arındırmaya basmanız gerekmektedir. simyanızın seviyesi yükseldikçe bir sonraki arındırmada daha az simya gerekli olacaktır. Her simya işleminde olduğu gibi bu işleminizde de başarısız olma olasılığınız vardır. Eğer Metin2’de sınıf arındırma simyanızda başarısız olursanız 1 adet simyanız iade edilir ancak 1 adet simyanız da yok olur. Simya taşınızın seviyesini arttırdıkça en fazla 5 bonusa kadar çıkma şansını yakalayacaksınız. Bu sınıflar  İşlenmemiş, Yontulmamış, Ender, Antika ve Efsanevi’den oluşmaktadır. İçlerinden Antika ve Efsanevi simyaları kişisel pazarlara, ticarete ve yere düşürülebilir.

Metin2 Ejderha Taşı (Simya) Nasıl Kullanılır?

Metin2’de simyalarınızı iki farklı set olarak kullanabilirsiniz. Metin2’de bulunan simya envanterinizde Ejderha Taşını panelin üst bölümündeki çemberde kendi rengi ve slotuna uyacak şekilde yerleştirmelisiniz. Simyanızı yerleştirdikten sonra bir uyarı alacaksınız, simya taşınızı geri çıkartmanın zor olacağını bildiren bir uyarıdır bu. Eğer işlemi onaylarsanız taşınız uygun slotuna yerleştirilecektir. Simyanızı etkinleştirebilmek için panelin sağ altında bulunan “etkinleştir” tuşuna basmanız gerekmektedir. Ancak aynı anda yalnızca 1 seti kullanabilirsiniz başka bir simya setini aktif etmek isterseniz ilk etkinleştirdiğiniz setin pasif hale gelmesi kaçınılmaz olacaktır.


Metin2 Ejderha Taşları Bonusları ve Özellikleri

  • Ejderha Elması: Zeka bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Buza karşı dayanıklılık bonusu vermektedir.
  • Ejderha Yakutu: Güç bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Ateşe karşı dayanıklılık bonusu vermektedir.
  • Ejderha Yeşimi: Max.SP bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Rüzgara karşı dayanıklılık bonusu vermektedir.
  • Ejderha Safiri: Çeviklik bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Toprak Direnci bonusu vermektedir.
  • Ejderha Grenası: Max.HP bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Şimşeğe karşı dayanıklılık bonusu vermektedir.
  • Ejderha Oniksi: Canlılık bonusu verir seviyesi arttırılmış ve güçlendirilmiş halinde ise Karanlık Direnci bonusu vermektedir.
  • Metin2 Simya Nasıl Çıkarılır?


    Metin2’de simyanızı setten çıkarmak istiyorsanız ya farenin sağ tuşuyla tıklamalısınız ya da çemberden sürükleyip envanterinize doğru sürüklemelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz zaman ekranınızda taşınızın kırılabileceğini belirten bir uyarı mesajı belirecektir. Yaptığınız işlemi onaylarsanız evet’e basıp çıkartabilirsiniz. Metin2’de simya işleminin başarısız olması durumunda ejderha taşınız yok olurken envanterinize de bir adet ejderha taşı parçası eklenecektir.

  • Ejderha Taşını %100 Şekilde Çıkarmak

  •  Ejderha Kerpeteni+: ile takılı olan Simyalarınızı %100 başarılı bir şekilde çıkarabilirsiniz.
  •  Ejderha Kerpeteni+ kullanırken dikkat edin, "Sol-Click" atılmalı.


    Metin2 Simya Süresi Biterse Ne Olur?


    Metin2’de karakterinize aktif olarak kullandığınız tüm simyaların maximum 1 gün olacak şekilde belirli bir süresi vardır. Eğer simyanızı yenilemediğinizde süresi biterse metin2’de simyanız kaybolmaz ancak pasif hale gelecektir. İtempol.com olarak sizlere simyadan bahsettik umarım işinize yaramıştır. 

  • İTEMPOL SİMYA İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

  • E. Tarihi : 04.11.2023 13:55
  • Okunma : 4.653