Haberler » Oyun Haberleri » Valorant Champions 2023’ün Ödül Havuzu Rekor Kırdı

Valorant Champions 2023’ün Ödül Havuzu Rekor Kırdı

Valorant Champions, Valorant espor turnuvaları için en önemli etkinlik olduğu için en yüksek ödül havuzuna sahip. Valorant Champions 2023, bu sene ödül havuzuyla rekor kırdı. Turnuvanın ödül havuzu 2,25 milyon dolar olarak belirlendi ve etkinliğin galibi 1 milyon dolar kazandı. Örnek olması açısından 2021 ve 2022’de Valorant dünya şampiyonası için ödül havuzu yalnızca 1 milyon dolardı.

Takımlar ve oyuncular ayrıca Valorant Champions paketi ile oyun içi dış görünüm satışlarından parasal destek alıyor. Riot Games, sınırlı süreli kozmetik paketinin satışından elde edilen net geliri, turnuvaya katılmaya hak kazanan takımlarla paylaştırıyor. Örneğin, 2021’deki satılan paketler ile turnuvanın yarısına gelen takımlar için 7,5 milyon dolardan fazla para topladı. Bir sonraki yıl ise bu rakam 18 milyon doların üzerine çıktı.

Valorant Champions 2023 için Riot Games, takımların rekor kıran ödül havuzuyla turnuvayı daha iyi bitirmek için rekabet etmeleri için daha da fazla teşvik ekliyor. Turnuvanın ödül havuzu 2,25 milyon dolar olarak belirlendi. Etkinliğin ödül havuzu, Valorant tarihindeki en yüksek ve para ödülü açısından gelecek dünya şampiyonaları için yüksek bir çıta belirleyecek.

Belirlenen ödül göz kamaştırıcı olsa da, diğer bazı e-spor etkinliklerine yaklaşamıyor. Riot Games’in League of Legends dünya şampiyonası, 2018’deki en büyük ödül havuzlarından birini gördü. Bu, geliştiriciler tarafından oluşturulan 2,25 milyon dolarlık ilk ödül havuzu ve oyun içi dış görünüm satışlarından gelen ekstra nakit akışı sayesinde oldu.

Dota 2 gibi diğer e-sporlar da, topluluğun oyun içi kozmetik satışlarla ödeme yapmasına izin verdiği için etkinliklerde büyük para ödülü havuzlarıyla sonuçlandı. Valorant esporları henüz o yola girmedi, Riot Games oyun içi satışlardan elde edilen parayı turnuva sıralamasına bakmaksızın doğrudan takımlara göndermeyi seçti.

Bu arada turnuvayı 6 Ağustos‘ta başlarken hangi takımın 1 milyon dolarlık ödülle ayrılacağını görmek için resmi kanallardan izleyebileceğinizi de belirtelim.

  • E. Tarihi : 01.08.2023 03:11
  • Okunma : 245